מדור אקטואליה במשפחה

גישור

תקציר:
"אב לשתי בנות חזר יום אחד לביתו ומצא את שתי בנותיו רבות על התפוז האחרון שנותר בבית. כל אחת מהבנות חשבה מסיבותיה שלה שהתפוז מגיע לה. האחת טענה שהיא לא אכלה מזמן תפוז , ואילו השנייה טענה שהיא "ראתה קודם".
גישור
fotolia
כד אייר | 01.06.2016

אם מקרה כזה (בהשאלה )היה מגיע לבית המשפט היה השופט פוסק לפי הנימוק "החזק " יותר: או של זו שמזמן לא אכלה תפוז  או של זו "שראתה קודם ".. או לחילופין ,היה מחליט בשיטת  ה"ויחלוקו" והיה פוסק לחצות את התפוז ולתת לכל אחת מחצית התפוז.

ואולם בסיפורינו שלנו לקח האב על עצמו את תפקיד "המגשר" ,הפעיל מחשבה רגשית עמוקה והחליט לחפש את "האינטרסים " של כל אחת ושאל את כל אחת מבנותיו :"מה כל כך חשוב לך בהשגת התפוז בשלמותו לעצמך?" בת אחת טענה שהיא מאד אוהבת את המיץ של התפוז, שהוא טעים לה וגם חשוב לבריאותה, הבת השנייה אמרה שקליפת התפוז טובה להכנת ריבה משובחת אותה היא אוהבת להכין ולאכול, והנה צץ לו ועלה הפתרון :האב קילף את התפוז, את הפלחים  נתן ל"אוהבת המיץ" לסחיטה, ואת הקליפות נתן  ל"אוהבת הריבה". והנה שבה לה השמחה והשלום למעונן וכל אחת מהשתיים הייתה מרוצה."

הגישור הינו הליך ליישוב סכסוכים אשר הולך ותופס מקום מרכזי בחברה.

הגישור נועד לשמש כמסגרת להידברות בה פועל המגשר כצד שלישי בלתי מוטה, בדומה למשא ומתן אך שונה ממנו , כשהמגשר הינו נטרלי ותפקידו לאפשר הצבת עמדות ואינטרסים בסכסוך ולהצעת פתרונות חליפיים אפשריים, המגשר ינסה להניע את הצדדים לכדי משא ומתן עקרוני המבוסס על זיהוי אינטרסים וחיפוש דרכים יצירתיות להשגת פתרונות win-win

בשונה משפיטה / בוררות בכך שלצד השלישי אין סמכות להכריע בו, הכניסה להליך וההישארות בו היא בהסכמת שני הצדדים,  עד לחתימת הסדר גישור סופי ,כל אחד מהצדדים  יכול להפסיק את  ההליך בכל רגע. פתרון הסכסוך בדרך של הדברות ,מסייע לצדדים לשמור על מערכת יחסים תקינה ואף לשפרה. בסופו של דבר מגיעים הצדדים לפתרון מוסכם ורצוי לכל הצדדים תוך כדי שמירה על פרטיות וחסכון בזמן ובכסף.

הגישור מתקיים בתדירות מאד גבוהה סביבנו ובתוך חיינו  ומשרת אותנו בארגז הכלים השוטף, והיומיומי. אנחנו מנהלים משא ומתן כל הזמן, עם הבוס על תנאי השכר, עם השכן על גובה תשלום ועד הבית או הסכמה לתוספת בניה ,עם הבן זוג על החלטות רכישה ,עם הילדים על חובות ומטלות בבית .קל וחומר אישי ציבור רבנים ואנשי חינוך בקהילה שנטלו על עצמם את התפקיד כשלוחי הציבור ולתועלתו.

כתבות אחרות בנושא הסכמי גירושין

תגובות

כל התגובות